Service vinden wij heel belangrijk. Een uitstekende service is dé basis voor een unieke beleving. Wij besteden dan ook veel aandacht aan onze website. Wij willen u niet steeds vermoeien met lappen tekst. U komt voor de unieke beleving. Toch willen wij u graag vanuit één centraal punt optimaal informeren over de belangrijkste aspecten van onze dienstverlening. Heeft u verder nog vragen? U kunt ons telefonisch bereiken op 06 49834106 of via e-mail (info@TicketPlace.eu) en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Over service gesproken!

Wanneer worden mijn tickets opgestuurd? Uw tickets worden zo snel mogelijk (en UITERLIJK 3 dagen voor het evenement) opgestuurd naar het door u opgegeven adres.  In sommige gevallen zullen tickets ook als E-tickets opgestuurd worden. De verwachte leverdatum staat ook vermeld in uw reserveringsbevestiging die u per email ontvangen heeft. Op moment van verzending ontvangt u automatisch een email ter bevestiging van de verzending.

Waarom staat er een andere naam op mijn tickets? TicketPlace is een wederverkoper van tickets voor verschillende evenementen. Wij kopen kaarten in via een groot netwerk aan leveranciers. De kaarten die u ontvangen hebt, zijn reeds doorverkocht. De naam die u op de kaart ziet staan, is de naam van de eerste koper. Deze persoon heeft zijn kaarten aan ons doorverkocht. De gegevens van de eerste koper dienen wel op de kaart te blijven staan. Iedere kaart heeft echter een unieke barcode, waarmee de geldigheid van de kaart en uw toegang tot het evenement gegarandeerd is.

Waarom staat er een andere prijs op de kaart dan wat ik ervoor betaald heb? 
TicketPlace is een wederverkoper van tickets voor verschillende evenementen. Wij kopen kaarten in via een netwerk van betrouwbare leveranciers. Dit betekent dat de prijs die u heeft betaald voor uw tickets tot stand is gekomen door marktwerking, waarna we op onze inkoopprijs een mark-up rekenen. Omdat onze inkoopprijs vaak hoger is dan de kostprijs van het kaartje, is onze verkoopprijs ook hoger. De prijs die u heeft betaald reflecteert de kosten en moeite van het verkrijgen van de tickets. Het kan ook gebeuren dat kaarten voor een minder populair evenement bij ons goedkoper worden aangeboden dan de oorspronkelijke kostprijs.

Waarom heb ik kopieën van een ticket ontvangen? 
Voor veel concerten en evenementen worden tegenwoordig e-tickets uitgegeven. E-tickets zijn digitale tickets, die vaak via de email verstuurd worden. De originele e-tickets worden door ons uitgeprint en wij gebruiken hiervoor een zwart/wit printer. De tickets die u hebt ontvangen zijn dus de uitgeprinte geldige versie van uw e-tickets. Deze uitgeprinte tickets dient u mee te nemen naar het evenement. Uiteraard garanderen wij dat ieder ticket slechts één keer wordt geprint en ontvangt u geldige tickets met unieke barcodes, waarmee toegang tot het concert, sportevenement of theatervoorstelling gegarandeerd is.

Op de door u ontvangen tickets staat doorgaans een andere naam gedrukt dan uw eigen. Dit is vanwege het feit dat TicketPlace een wederverkoper van tickets is. Wij kopen kaarten in via een groot netwerk aan leveranciers. De kaarten die u ontvangen hebt, zijn reeds doorverkocht. De naam die u op de kaart ziet staan, is de naam van de eerste koper. Deze persoon heeft zijn kaarten aan ons doorverkocht. De gegevens van de eerste koper dienen wel op de kaart te blijven staan. Iedere kaart heeft echter een unieke barcode, waarmee de geldigheid van de kaart en uw toegang tot het evenement gegarandeerd is.

Hoe weet ik dat mijn e-ticket geldig is? 
TicketPlace levert alleen originele en daarmee geldige E-tickets voor concerten, voorstellingen en andere evenementen. De E-tickets zullen door ons in de originele staat worden geleverd. Dit betekent dat in veel gevallen de oorspronkelijke kostprijs nog op het E-ticket staat vermeld en ook de naam van de eerste koper. De tenaamstelling van het door u ontvangen E-ticket doet niets af aan de geldigheid van uw E-ticket. De unieke barcode(s), die op ieder E-ticket staan gedrukt, zullen u toegang geven tot het evenement. Heeft u toch nog vragen over de door u ontvangen E-tickets? Neem dan altijd alleen contact op met TicketPlace. Onze klantenservice zal u graag te woord staan.

Wat gebeurt er als een evenement waarvoor ik tickets heb gekocht, wordt verplaatst? 
Indien het evenement waarvoor u tickets heeft gekocht wordt verplaatst, ontvangt u van TicketPlace een email met daarin informatie over de verplaatsing en de eventuele gevolgen. In veel gevallen blijven uw tickets geldig voor het nieuwe datum en kunt u het evenement op de nieuwe datum bijwonen. Mocht u onverhoopt verhindert zijn op de nieuwe datum dan vragen wij u vriendelijk zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice. 

In het geval dat u elders van een mogelijke verplaatsing hoort, zonder van ons hierover informatie te hebben ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zullen dan bovenstaand proces voor u in gang zetten.

Wat gebeurt er als een evenement wordt afgelast? 
In het uitzonderlijke geval dat een evenement geheel wordt afgelast, ontvangt u van TicketPlace een email met daarin informatie over de afgelasting en heeft u (met uitzondering van een faillissement van de organisator) recht op restitutie van het bedrag van de tickets minus € 7,50 administratiekosten per ticket.

Ik wil mijn bestelling annuleren, kan dat? 
Nee. Zoals vermeld in de algemene voorwaarden, is het niet mogelijk om een reeds geplaatste (al dan niet betaalde) reservering te annuleren. Daar tickets vallen onder "tijdsgebonden" of vrijetijdsproducten is het herroepingsrecht niet van toepassing op de (online) aankoop van tickets.

Indien u tickets hebt gekocht en hier geen gebruik meer van wenst te maken, raden wij u aan uw tickets zelf door te verkopen.

Ik wil een reeds geplaatste bestelling wijzigen, kan dat? 
Het is uiteraard altijd mogelijk om het door u opgegeven leveringsadres in uw reservering te wijzigen mits uw tickets nog niet naar u onderweg zijn. Mocht u uw gegevens willen wijzigen, neem dan contact op met onze klantenservice. Adreswijzigingen ontvangen wij het liefst per email om misverstanden te voorkomen. 

Het veranderen van de bestelling zelf (bijvoorbeeld naar een ander evenement of datum) is alleen mogelijk in overleg met onze klantenservice. Als u uw bestelling wenst te veranderen, neemt u dan alstublieft zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice. Zij zullen dan samen met u kijken wat er mogelijk is.

Ik heb geen bevestiging van mijn bestelling ontvangen, wat nu? 
Als u een reservering hebt geplaatst bij TicketPlace, maar binnen 10 minuten geen reserveringsbevestiging hebt ontvangen op het door u opgegeven e-mailadres raden wij u aan om eerst te controleren of de reserveringsbevestiging niet in uw Spam-filter terecht is gekomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice. U kunt dit doen per e-mail (info@TicketPlace.eu) of per telefoon. Onze klantenservice zal dan samen met u kijken of er mogelijk iets fout is gegaan tijdens de bestelling en direct hierop actie ondernemen. Mocht er niets fout zijn gegaan tijdens de bestelling zelf, dan zullen wij u direct alsnog uw reserveringsbevestiging mailen. Meestal is het niet nodig om een nieuwe bestelling te plaatsen.

Op het moment dat u na het afronden van uw betaling op onze bedankpagina komt en een ordernummer hebt gekregen, is uw reservering definitief. Ook als u geen reserveringsbevestiging per e-mail hebt ontvangen, maar de betaling wel is geslaagd is uw order definitief. Wij raden om deze reden dan ook altijd aan om eerst contact op te nemen met onze klantenservice alvorens u een nieuwe reservering plaatst.

Waar kom ik precies te zitten? 
Indien u tickets voor een specifiek vak, rij nummer of rang besteld heeft, ontvangt u uiteraard tickets in deze categorie. 

De toewijzing van zitplaatsen binnen een categorie wordt bepaald op basis van binnenkomst van uw afgeronde bestelling. Dit betekent dat het helaas op dit moment nog niet mogelijk is om bij het plaatsen van uw bestelling een exacte plaats binnen een categorie te kiezen. Tickets zijn gegarandeerd per twee- en drietallen naast elkaar. Exacte stoelnummers zijn niet van te voren bekend.

Zijn mijn zitplaatsen naast elkaar? 
TicketPlace streeft er naar om alle zitplaatsen binnen één reservering naast elkaar te plaatsen. De ervaring leert ons dat dit in de meeste gevallen geen enkel probleem is, mits het niet om reserveringen gaat voor een hoog aantal tickets. TicketPlace garandeert dat alle zitplaatsen altijd naast elkaar geleverd worden per twee- of drietallen. TicketPlace levert in geen enkel geval losse kaartjes, tenzij expliciet anders aangegeven. Wij garanderen daarmee dat niemand in een groep alleen komt te zitten. In onfortuinlijke gevallen is het soms helaas niet anders mogelijk dan dat uw tickets zich niet naast elkaar bevinden. Wij zullen er dan uiteraard voor zorgen dat de zitplaatsen zich zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt bevinden. Gelukkig is dit echter een uitzondering en zijn wij vrijwel voor alle reserveringen in staat de tickets naast elkaar te plaatsen.

Ik zie zitplaatsen in (bijvoorbeeld) vak 102/111, wat houdt dat in? 
Als u zitplaatsen reserveert voor een specifiek vak (bijvoorbeeld vak 102/111), dan wordt u zitplaatsen toebedeeld in of vak 102 of vak 111 afhankelijk van de beschikbaarheid van de kaarten in beide vakken. Heeft u een sterke voorkeur voor een van de genoemde vakken, neem dan zo vroeg mogelijk contact op met onze klantenservice. Wij zullen dan samen met u kijken wat er mogelijk is. Uiteraard streven wij erna om plaatsen binnen een reservering zo veel mogelijk naast elkaar te plaatsen en leveren we nooit losse zitplaatsen tenzij voor de bestelling expliciet aangegeven.

Waarom kan ik voor sommige evenementen alleen even aantallen tickets bestellen? 
Voor sommige concerten, voorstellingen of andere evenementen kunt u bij TicketPlace alleen even aantallen tickets bestellen. Dit heeft te maken met het op dat moment beschikbare ticketaanbod voor dat specifieke evenement. TicketPlace streeft ernaar om het aantal tickets van een reservering zoveel mogelijk naast elkaar te plaatsen. Voor het betreffende evenement kunnen wij op dat moment alleen zitplaatsen garanderen in tweetallen naast elkaar. In het geval er in kleine hoeveelheid even aantal tickets beschikbaar is, heeft dit tot gevolg dat u ook alleen even aantallen tickets kunt bestellen. Op deze manier kunnen wij garanderen dat bij iedere reservering uw stoeltjes zich naast elkaar bevinden en wij geen losse plaatsen overhouden.

Wat is een wederverkoper van tickets? 
Een wederverkoper van tickets is een ticketaanbieder die tickets verhandeld die reeds doorverkocht zijn. Een wederverkoper van tickets is niet de eerste (primaire) aanbieder (promotor of organisator) van het ticket.

Wat is een doorverkocht ticket? 
Een doorverkocht ticket is een ticket waarvan de koper op TicketPlace niet de eerste koper van het ticket is.

Waarom kan ik al een reservering plaatsen voor tickets op TicketPlace voordat de officiële voorverkoop van een evenement is begonnen? 
TicketPlace verbindt kopers en verkopers van tickets. Wij betrekken onze kaarten via een betrouwbaar netwerk van contacten en kunnen daarom ook voor aanvang van de officiële verkoopdatum uw reservering garanderen. Dit betekent dus niet dat TicketPlace uw tickets al in handen heeft, maar dat u een gegarandeerde reservering plaatst zodat TicketPlace voor u de kaarten regelt nadat deze officieel in de verkoop zijn gegaan.

Verkoopt u ook rolstoelplaatsen? 
TicketPlace biedt helaas geen speciale rolstoel- en begeleidersplaatsen aan. Hiervoor kunt u zich het beste wenden tot de locatie waar het evenement plaatsvindt.

Ik wil binnen de bedenktermijn annuleren, hoe doe ik dat? 
Anders dan bij andere online aankopen is er geen wettelijke bedenktermijn van toepassing bij het kopen van kaartjes voor concerten, sportwedstrijden en theater. Op basis van de Wet Koop op Afstand kunt u uw aankoop helaas dus niet ontbinden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 7:46i lid 3BW die ziet op tijdsgebonden producten. Ten aanzien van deze tijdsgebonden producten is bepaald dat ze (vanwege hun tijdsgebonden karakter) niet geretourneerd kunnen worden. U kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit

Welke betaalmogelijkheden biedt TicketPlace?
Bij TicketPlace kunt u uw bestelling op verschillende manieren betalen. De meest gebruikte en door veel klanten als de meest prettig ervaren betaalmethode is het betalen via iDEAL. Hiervoor dient u uw pinpas en uw digitale reader bij de hand te hebben. 

Daarnaast accepteren wij de volgende creditcards: MasterCard, VISA en American Express. Afhankelijk van de instellingen van uw creditcard bij uw creditcard maatschappij kan het zijn dat u voor een betaling met creditcard ook uw pin of password bij de hand dient te hebben. 

Ook kunt u de kaarten contant bij ons betalen als u kiest om de kaarten bij ons te komen afhalen.

U kunt de betaling ook via een ‘normale’ bankoverschrijving doen. U kunt voor deze optie tijdens het bestelproces kiezen en U krijgt daarna een email van ons met alle gegevens voor het overmaken van de betaling per bank.

Kan ik ook betalen via automatische incasso of eenmalige machtiging? 
Helaas is het niet mogelijk om uw bestelling via automatische incasso of eenmalige machtiging te betalen. Wel bieden wij de mogelijkheid om uw bestelling met iDEAL, per bankoverschrijving of per creditcard te betalen.

Hoe kan ik tickets verkopen? 
Bent u onverhoopt verhinderd een evenement bij te wonen? Geen nood, u kunt uw tickets te koop aanbieden aan TicketPlace. Via een email kunt u aangeven welke tickets u in bezit heeft en graag zou willen verkopen. De klantenservice streeft ernaar uw aanvragen binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password